НАГРАДИ
 • 2010
  Горан Митрески, главен извршен директор на КАБТЕЛ, во друштво на тројцата најдобри работодавачи (во категорија до 100 вработени). Изборот е всушност рангирање на компаниите кои применуваат најдобри пракси во управувањето со човечкиот капитал.

 • 2011
  „Most Promising Partner Of The Year“ за „Emerging Markets“ - Kaspersky Lab, во Кејптаун, Јужна Африка. Престижната награда беше доделена на најголемата конференција на KASPERSKY, која се организираше за сите партнери од регионот ЕМЕА и Јужна Америка. Наградата на КАБТЕЛ му ја врачи лично Евгениј Касперски, CEO на Kaspersky. Оваа награда на КАБТЕЛ му беше доделена како резултат на зголемената продажба и постигнатите резултати во делот на проширување на продажната мрежа на територијата на Република Македонија.

 • 2012
  „Best Government And Public Sector Implementation In 2012“ – Kaspersky Lab, Порторож, Словенија

 • 2013
  „The Best Business Initiatives“ за „Emerging Markets“ – Kaspersky Lab, Киев, Украина

  „Best xSP Implementation in 2013“ – Kaspersky Lab, Дубровник, Хрватска

 • 2014

 • 2015

 • 2016

 • 2017

 • 2018

 • 2019

 • 2020

 • 2021

 • 2022

 • 2023

 • 2024

 • 2025

 • 2026

 • 2027

 • 2028

 • 2029

 • 2030

 
СЕРТИФИКАТИ
 • ISO / IEC 20000-1:2011
 • ISO 9001:2015
 • Лиценца А за проектирање на градби од прва категорија
 • Лиценца А за изведувач на градби од прва категорија
 • Лиценца Б за изведувач на градби од втора категорија
СВЕДОШТВА
„Компјутер за секое дете“ е проект кој Република Македонија ја издвојува како прва и единствена држава во светот која овозможува употреба на компјутер во образовниот систем за секое дете како и пристап до глобалната интернет мрежа.

За успешно реализирање на овој капитален проект на државата беа избрани КАБТЕЛ и NEXANS, како долгогодишен партнер од доверба на КАБТЕЛ во делот за LAN структурно каблирање.

Главната функционалност преку KABTEL BMS- Building Management System е максимален конфор за гостите со максимална заштеда на енергија како и целосна контрола на работењето на хотелот со заштита од можни злоупотреби.

KABTEL BMS нуди заштеда уште во фазата на проектирање и инсталирање. Со имплементација на системот поделба на потрошувачите на ургентни и неургентни, се врши оптимално инвестирање.

За споредба, стандардно енергетско напојување побарува генератор кој е приближно 100 KW за хотел со 20 соби и 3-5 сали. Таа инвестиција која може да се пренамени со имплементација на KABTEL BMS која има потреба од генератор со приближно 20 KW и кој ќе ги напојува само ургентните потрошувачи. Со разликата во цените на генераторите, која е некаде околу 9000 евра, може да се плати голем дел од KABTEL BMS.

ПОЧЕТНА | ПАРТНЕРИ | WE MAKE IT WORK | KASPERSKY МРЕЖА | ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ | ЕДУКАЦИЈА | КОНТАКТ
Copyright © KABTEL Co., Ltd. 2001-2018. Сите права се задржани.